Hoppa till sidans innehåll

Resepolicy


Allmänt

Brottarklubben Snars övergripande inställning är att minimera riskerna för olyckor vid resor till och från tävlingar, träningar, utbildningar med flera aktiviteter som har anknytning till klubbens verksamhet.

Resepolicyn gäller alla Brottarklubben Snars medlemmar, såväl tävlande som funktionärer och supportrar oavsett bostadsort.

Resepolicyn är tillämplig för medlemmars verksamhet i Brottarklubben Snars namn, främst utanför Bodens centralort.

Resepolicyn gäller i tillämpliga delar även resor till och från ordinarie träningar, hemmatävlingar eller andra aktiviteter.

Resepolicyn gäller även för anhöriga till klubbens medlemmar i de fall anhörig – direkt eller indirekt – medverkar i medlemmens planering och/eller genomförande av resa kopplad till verksamhet i Brottarklubben Snars namn.

Inriktning

Strävan skall vara att begränsa klubbens resekostnader så långt som möjligt utan att säkerheten äventyras. Resor skall därför i första hand företas med allmänna kommunikationsmedel.

Då sådana inte finns tillgängliga bör chartrad buss väljas. Chartrad buss bör även väljas om det är ett billigare alternativ till allmänna kommunikationsmedel, exempelvis då ett större antal medlemmar avser att delta i en turnering på annan ort.

När så bedöms praktiskt genomförbart bör möjligheten att samordna resa i chartrad buss med andra klubbar utmed färdvägen prövas för att hålla kostnaderna nere.

Om inga av ovanstående alternativ är lämpliga må resa företas i privat bil eller inhyrd minibuss. Samåkning bör så långt möjligt eftersträvas.

Då resa företas i privat bil eller minibuss skall det särskilt beaktas att föraren är tillräckligt utvilad och att resan företas utan tidspress.

Bestämmelser

Samåkning

I de fall flera medlemmar – med eller utan anhöriga – företar resa i samma bil eller minibuss skall föraren vara minst 21 år samt innehaft B-körkort i minst 3 år.

Ersättning för resekostnader

För att erhålla ersättning för resekostnader – oavsett resesätt – skall resan vara godkänd i förväg av Logistikchefen. Logistikchefen ansvarar som regel för bokning av resor med allmänna kommunikationsmedel.

Ersättning för resekostnader med allmänna kommunikationer kan bara fås mot inlämnande av reseräkning (se bilaga) och kvitto på gjorda utlägg till klubbkassören.

Ersättning för resa med egen bil eller minibuss kan fås för kortaste resväg under förutsättning att resan uppgår till minst 300 km enkel väg. Ersättning utbetalas mot reseräkning med av vid varje tidpunkt av Skatteverket angivet belopp för skattefri bilersättning vid resor i tjänsten.

Reseräkning finns att ladda ner som PDF-fil på klubbens hemsida.

Uppdaterad: 14 SEP 2015 22:16 Skribent: Peter Backlund

140609_vk_puff2_340x135dpi (1)

 

 

 Lf Norrbotten

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Postadress:
BK Snar - Brottning
Hildursborg, Garnisonsgatan 1
96175 Boden

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info